Dereotlu poğaça, sofralarımızın olmazsa olmazı. Ancak pastane tadında yapmak her zaman kolay olmuyor. İşte size, adım adım pastane lezzetinde dereotlu poğaça yapmanın yollarını sunuyoruz.

Ev yapımı poğaçaların vazgeçilmez lezzeti dereotlu poğaça artık çok daha kolay! Bu tarifle, kahvaltılarınıza ve beş çaylarınıza lezzet katacaksınız.

Yıllardır aradığınız mükemmel dereotlu poğaça tarifine kavuşmaya hazır mısınız? Evde basit malzemelerle, pastane kalitesinde poğaçalar yapmanın tüm sırları burada.

Dereotlu Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 bağ dereotu
200 gram tereyağı (ben margarinle karışık yaptım)
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

İçi için:

2 dilim beyaz peynir
Maydanoz

Üzeri için;

1 yumurtanın sarısı
Susam
Çörek otu

Dereotlu Poğaça Tarifi

Öncelikle resimlerle anlattığım gibi unumuzu eliyoruz ,tezgaha ortasına çukur oluşturup oda ısısında olan yağımızı ,sıvı yağ ,yoğurt ,yumurtanın 2 si tam 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak şekilde ekliyoruz.
Dere otunu saplarından ayırıp doğruyoruz.
Una ,şeker ,kabartma tozları, karbonat ,tuz eklenecek ortadaki malzemeleri elimizle yavaşça yediriyoruz.
Sonra unumuzdan yavaş bir şekilde alarak tezgahta 3 dakika yoğuruyoruz.
Elimizle bezeler yapıp iç harcı için beyaz peynir ve maydanozu karıştırıyoruz.
Poğaçaların içine iç harcını ekleyip üzerine yumurta sarısı, çörek otu ve susam serpiyoruz.
160 derece de önceden ısınmış fırında üstü altı kızarana kadar pişiriyoruz.

Evde pastane lezzetinde dereotlu poğaça yapmanın sırlarını keşfettiniz. Bu tarif ve püf noktalarıyla, kahvaltılarınız ve çay saatleriniz artık çok daha özel olacak. Her adımını takip ederek yapacağınız bu lezzetli poğaçalar, sofralarınıza baharın tazeliğini getirecek. Deneyin, lezzetin ve başarının keyfini çıkarın!