Kavala Kurabiyesi, lezzetli malzemeleri ve kolay yapılışı ile evde tatlı yapmanın keyfini çıkarmak isteyenler için ideal. İşte adım adım Kavala Kurabiyesi yapmanın tüm püf noktaları!

Kavala Kurabiyesi, her çay saatinin yıldızı olmaya aday. Kavrulmuş bademlerin çıtır çıtır lezzeti ile damaklarınız şenlenecek. Bu basit ve etkili tarifi deneyin, tatlı saatlerinizi taçlandırın!

Evde ustalık eseri bir tatlı yapmaya hazır mısınız? Kavala Kurabiyesi ile tatlı yapımında yeni ufuklar keşfedin. Her bir malzemenin lezzetiyle mükemmel bir uyum yakalayın ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın.

Kavala Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

250 gram tereyağı (yumuşamış)
1,5 su bardağı çiğ badem
1,5 su bardağı un (kavurmak için)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz daha fazla sıvı yağ
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Bulamak için

Bolca pudra şekeri

Kavala Kurabiyesi Tarifi

Bademler bıçakla ince ince kıyılıp tavada 2 dakika sotelenip, 1,5 su bardağı un bademlerin üzerine eklenip, kısık ateşte unun kokusu çıkıp, rengi dönünceye kadar sürekli karıştırılarak kavrulup ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Hamuru için; yumuşamış tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekeri yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılıp yumurta eklenip tekrar karıştırılır.
Kavurup soğuttuğumuz bademli un karışımını yoğurma kabına döküp vanilya ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
Son olarak kontrollü un eklenerek hamur yoğurularak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamurdan bir beze kopartıp tezgaha alınıp silindir şekli verilerek çok ince olmayacak şekilde üzeri hafif bastırılarak kenarları düzleştirilip çay bardağıyla ay şekli çıkartılır.
Tüm hamur aynı şekilde hazırlanıp hamurdan ay şekli çıkartılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. 180 derece fırında kontrollü pişirilir.
Soğuyunca bolca pudra şekerine bulanır.