Evde kolayca yapabileceğiniz irmikli kurabiye tarifi ile tanışın. Az malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzetli kurabiye, kıyır kıyır yapısıyla çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım irmikli kurabiye tarifi...

İrmikli kurabiye tarifi ile lezzetli ve pratik bir atıştırmalık hazırlamaya hazır mısınız? Kısa sürede hazırlanan bu enfes kurabiye, herkesin beğenisini kazanacak. İrmikli kurabiye yapımının tüm detayları burada!

Lezzetiyle büyüleyecek ve ustaları kıskandıracak irmikli kurabiye tarifi ile tanışın. Sadece 10 dakikada kıyır kıyır kurabiye yapmanın en kolay yolu bu tarifte saklı. İşte adım adım irmikli kurabiye yapımı...

İRMİKLİ KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket  şekerli vanilin

Üzeri İçin:
1 kase irmik

İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?
1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin. 

3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Kıyır kıyır irmikli kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirin. Az malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu enfes kurabiye, lezzeti ve pratik yapımıyla favoriniz olacak. Tarifimizi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!