Kavala kurabiyesi, bademli ve tereyağlı yapısıyla bilinen, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez tatlarından biridir. Evde bu tarihi lezzeti yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi bu tarifte bulabilirsiniz.

Eğer evde yapılacak farklı tatlar arıyorsanız, Kavala kurabiyesi iyi bir tercih olabilir. Bu kurabiyeyi hazırlamak için gereken malzemeler ve aşamaları sizler için derledik.

Kendi mutfağınızda Osmanlı saraylarını aratmayacak bir lezzet yaratmaya ne dersiniz? İşte adım adım Kavala kurabiyesi yapımı, tarihi bir tatla tanışın!

MALZEMELER

1 bardak çiğ badem
4 bardak un
250 gram tereyağı
1 bardak pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

TARİF

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Çiğ bademi rondoda çekin.
Biraz ayırdıktan sonra geri kalanı un hâline gelene dek çekmeye devam edin.
Bir bardak un ve bademleri tavada kavurun.
Ocağı kapatın ve soğuyunca diğer malzemeleri de ekleyin ve yoğurun.
2 yağlı kağıt arasına hamuru koyun ve merdane ile açın.
Bir kurabiye kalıbı ile hamurları şekillendirip fırın tepsisine dizin.
170 derecede 20 dakika kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri pudra şekerine bulayın ve servis edin.