Portakalın eşsiz aromasıyla birleşen yumuşacık kek tarifi arayanlara müjde! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz portakallı kek tarifimiz, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. İşte adım adım hazırlanışı...

Portakallı kek, çay saatlerinin olmazsa olmazı. Bu tarif, portakalın doğal lezzetiyle kekin yumuşacık dokusunu birleştiriyor. Adım adım tarifimizi takip ederek, herkesin beğenisini kazanacak bir kek yapabilirsiniz.

Mis gibi portakal kokulu, puf puf kabaran bir kek yapmaya ne dersiniz? Hem pratik hem de lezzetli bu portakallı kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. İşte çay saatlerinizin yıldızı olacak tarifin detayları...

MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 portakalın kabuğu (rende)
1 su bardağı süt
3-3,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 portakalın suyu

TARİF

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Yumurta ve şeker miksere alınarak çırpılır.
Çırpılan kek ve şekere sıvıyağ, tereyağı, süt, portakal suyu eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Un, vanilin, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi bir kapta karıştırılır.
Kalan malzemeye eklenerek karıştırılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.

Portakallı kek tarifi ile çay saatleriniz artık daha renkli ve lezzetli geçecek. Bu tarif sayesinde, portakalın ferahlatıcı aromasını her lokmada hissedebileceksiniz. Puf puf kabaran, altın sarısı rengiyle göz dolduran bu kek, misafirlerinizden tam not alacak. Portakalı hem kışın taze hem de yazın buzluğa kaldırılmış haliyle kullanabilir, yıl boyu bu eşsiz lezzeti sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu kolay, pratik, ama bir o kadar da enfes portakallı kek tarifi ile mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun.