Beyaz lahana turşusu, sofralarınızı renklendirecek ve sağlığınıza katkı sağlayacak enfes bir lezzet. Evde nasıl yapabileceğinizi öğrenmeye hazır mısınız?

Lahana turşusu, hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif arayanlar için ideal. Kışa hazırlık yaparken bu kolay ve lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz.

Ev yapımı lahana turşusu ile sofranıza hem sağlık hem de lezzet katın. Bu basit ve lezzetli tarifle, kendi turşunuzu yapmanın tadını çıkarın.

LAHANA TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram beyaz lahana
1 tane küçük boy havuç
5 diş orta boy sarımsak 
2 adet acı veya tatlı biber
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı sirke 
1 su bardağı arıtılmış su 
2,5 çorba kaşığı iri kaya tuzu
4-5 adet nohut

YAPILIŞI

Beyaz lahanayı yapraklarından  güzelce ayırın. Daha sonra bol suda iyice yıkayarak hazır hale getirin.

Kök kısmını bir kenara ayırdığınız lahanayı gelişi güzel bir şekilde 4 veya 5 parçaya bölün.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Doğradığınız parçaları da sudan geçirdikten sonra havuçların da kabuklarını soyun ve doğrayın.

Kavanozların içerisini kaynar su ile yıkadıktan sonra ilk olarak nohutları koyun. 

Bir kabın içerisinde lahanayı, kaya tuzunu, sirkeyi ve sarımsakları 4-5 dakika kadar ovalayın.

Kabın içerisindeki lahanaları da kavanoza ilave ettikten sonra kabınızda kalan sirkeli karışımı içme suyuyla çoğalttığınız karışımı kavanoza ekleyin.

Ağzına kadar dolu olan kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Güneş görmeyen bir yerde en az 10 gün muhafaza ettikten sonra sofralarınıza getirebilirsiniz.

İşte böyle! Adım adım hazırladığınız, sağlık ve lezzet dolu beyaz lahana turşunuz hazır. Bu tarif, kış aylarında hem sağlık deposu hem de lezzetli bir atıştırmalık sunuyor.