Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Tatlı dünyasının gözde lezzetlerinden biri olan vişneli mermer tatlısı, renkli görüntüsü ve enfes tadıyla dikkat çekiyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile tatlı krizlerinize çözüm bulabilir, sofralarınıza farklı bir dokunuş katabilirsiniz. Haydi, mutfağa!

Vişneli mermer tatlısı, muhallebi ve vişne suyunun mükemmel uyumunu yakalayan, hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Bu tarif ile hem göze hem de damağa hitap eden bir tatlı yapabilir, sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte vişneli mermer tatlısı yapımının incelikleri!

Ev yapımı tatlılar arasında özel bir yere sahip olan vişneli mermer tatlısı, pratik tarifi ve muhteşem lezzetiyle dikkat çekiyor. Bu tarifle, tatlı krizlerinize anında çözüm bulabilir, misafirlerinizi de etkileyebilirsiniz. İşte vişneli mermer tatlısı yapımının incelikleri!

Vişneli Mermer Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

Muhallebi için:

600 ml süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2,5 silme yemek kaşığı un
1 paket şekerli vanilin
1/2 yemek kaşığı tereyağı

Vişneli kısmı için:

20 adet çekirdekleri çıkarılmış vişne
600 ml vişne suyu
3 yemek kaşığı buğday nişastası

Vişneli Mermer Tatlısı Yapılışı: 

Derin bir sos tenceresini ocağa alarak tarife muhallebiyi hazırlamakla başlayın. 
Tencerenin içine sütü, buğday nişastasını, toz şekeri ve unu ilave ederek tüm malzemeleri topak kalmayana kadar karıştırın.
Ocağı orta ateşe alın ve muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Karışım kaynadığında ocağın altını en kısığa getirerek koyulaşana kadar pişirin ve kapatın.
Pişen muhallebinizi ocaktan alarak içerisine vanilini ve tereyağını ilave edin ve bir tur daha karıştırın.
Muhallebiyi tezgahta soğumaya bırakırken farklı bir sos tenceresini ocağa alın.
İçerisine vişneleri ve vişne suyunu ekleyin.
Buğday nişastasını da ilave ederek nişasta topağı kalmayana kadar karıştırın. 
Ocağı orta ateşe alarak bu karışımı da koyulaşana kadar pişirin. 
Kupların ya da cam servis kaplarının içine birkaç damla su serpin. 
Kapların içine sırayla önce muhallebiden, ardından da vişneli sostan ilave ederek doldurun. 
Kapları dikkatli bir şekilde tezgaha vurarak karışımın iyice yerleşmesini sağlayın ve üzerlerini streç filmle kapatın.
Tatlılar oda sıcaklığına geldiğinde bu şekilde buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat bekletin. 
Servis öncesinde buzdolabından çıkardığınız vişneli mermer tatlısını bir tabağın üzerine ters çevirerek çıkarabilirsiniz. 

Vişneli mermer tatlısı, görsel ve lezzet olarak fark yaratan bir tatlıdır. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz harika bir tatlıya sahip olabilirsiniz. Misafirlerinizi etkileyip kendinizi de şımartmak için bu pratik ve lezzetli tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!