Mücver, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Kabak ve havucun mükemmel uyumu ile hazırlanan bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetlidir.

Evde kolayca yapabileceğiniz mücver tarifi ile misafirlerinize çıtır çıtır bir lezzet sunabilirsiniz. İşte kabak ve havuçla mücver yapmanın püf noktaları.

Bu basit ve pratik mücver tarifi, kabak ve havucun lezzetini birleştirerek mükemmel bir atıştırmalık sunuyor. Adım adım mücver yapımı için bu tarifi deneyin.

MALZEMELER

3 adet kabak
2 adet yumurta (çırpılmış)
1 adet havuç
1 çay bardağı un
6 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

1/2 su bardağı sıvı yağ

TARİF

Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi birleştirin.
Unu da ilave edip tüm malzemeler birbiriyle harmanlayın.
Tüm malzemeler macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayıp tavaya dökün.
Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.