İsveç'ten gelen bu eşsiz kek tarifi ile tatlı dünyanızı genişletin. Dışı kıtır, içi ıslak olan bu İsveç keki, ideal bir öğleden sonra atıştırmalığı olabilir.

Değişik kek tarifi arayanların çok seveceği İsveç keki, tatlı severler için yeni bir alternatif sunuyor. İşte adım adım kolay İsveç keki tarifi!

İsveç keki, dışı kıtır ve içi ıslak kıvamıyla farklı bir kek deneyimi sunuyor. Bu lezzetli ve kolay tarifle, tatlı anlarınızı zenginleştirin.

İSVEÇ KEKİ TARİFİ

MALZEMELER

100 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
3/4 su bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao

İSVEÇ KEKİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Kekin kıvamı dağılabilir bir kıvamda olduğundan dolayı kek kalıbınızı iyice yağlayın veya kalıbın altına yağlı kağıt sererek pişirebilirsiniz. Piştikten sonra kalıptan dikkatlice çıkarın. Kekiniz piştiğinde içi ıslak ve hafif akışkan kıvamlı, dışı ise keserken dağılacak kadar gevrek olmalıdır. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirmenizde fayda olacaktır.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

İSVEÇ KEKİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tereyağını eriterek soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar yüksek devirde çırpın.
Un, vanilya ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırarak yumurta-şeker karışımına ekleyin ve güzelce karıştırın.
Son olarak ılıyan tereyağını ekleyin ve karıştırın.
22cm'lik yuvarlak kalıba ya da 20 x 30cm'lik dikdörtgen kalıbı yağladıktan sonra, karışımı içine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.

İSVEÇ KEKİ TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ

Kekinizi dondurma ilavesi ya da kremşanti ile servis edebilirsiniz.

İsveç keki, hem göze hem damağa hitap eden özel bir lezzet. Bu tarif ile çay saatlerinizi ve tatlı anlarınızı farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. Dışı kıtır, içi ıslak bu lezzetli keki deneyin ve farkı hissedin. Dondurma ya da krem şanti ile servis ederek bu eşsiz tatlıyı tamamlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!