Kek yaparken kabarma problemiyle mi karşılaşıyorsunuz? Endişelenmeyin, bu kabardıkça kabaran kakaolu kek tarifi ile kekinizi bir sonraki seviyeye taşıyın. İşte kek yapmanın püf noktaları.

Mükemmel kabaran bir kek yapmanın sırrını mı arıyorsunuz? İşte, her defasında başarılı sonuçlar veren kakaolu kek tarifimiz. Bu tarifle kek yapmak artık çok daha keyifli ve lezzetli.

KAKAOLU KEK TARİFİ

MALZEMELER

3 tane yumurta yumurta 
1.5 su bardağı ölçüsünde tozşeker
1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
1 su bardağı ölçüsünde yoğurt
1 küçük paket kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
2.5 su bardağı ölçüsünde un 

KAKAOLU KEK TARİFİ

Derin bir karıştırma kabının içersinde yumurtaları ve toz şekeri bir araya getirin. Harcınız beyazlaşana kadar çırpmaya devam edin. 
Çırpma işleminizi tamamladıktan hemen sonra yoğurdunuzu ve sıvı yağınızı ekleyin. Bir kez daha karıştırarak harcınızın homojen bir kıvam almasına özen gösterin.
 Son dokunuşlarınızı da yaparak harcınızın içerisine vanilya, kabartma tozu, elenmiş un ve kakao ekleyin.
Hazırlamış olduğunuz karışımı yine homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. 
Son olarak önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 35 dakika boyunca pişirin.
Fırından çıkan kekinizi oda sıcaklığına yarım saat kadar dinlendirin.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Bu kabardıkça kabaran kakaolu kek tarifi ile kek yapmak artık çok daha keyifli ve basit. Kek kabarmasıyla ilgili tüm endişelerinizi geride bırakın ve bu lezzetli tarifle mutfakta harikalar yaratın. Her lokmada keşfedeceğiniz lezzet ile aileniz ve arkadaşlarınızı şaşırtın. Kek yapımının bu kolay ve etkili yöntemiyle, mükemmel sonuçlar almanız garanti. Afiyet olsun!