3 malzeme ile yapacağınız ekonomik bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz; bu tarif tamda sizin aradığınız türde. Palmier Kurabiye 3 malzemeyle yapılması masrafsız olması ve her şeyden öte pratik olmasıyla diğer pahallı ve zaman alan kurabiyelerden öne çıkıyor.

Çay saatlerini süsleyen Palmier kurabiye aynı zamanda bütçe dostu olması nedeniyle diğer kurabiyelere fark atıyor. Bu ekonomik kurabiye ile kayınvalidenizin gönlünü çelmek hiçte zor değil. Tek yapmanız gereken çayın yanında iyi kızarmış kurabiyeyi servis etmeniz olacaktır.

Oda sıcaklığına getirdiğiniz milföyü hafifçe unladığınız tezgâha koyun. Fırçayla ince bir kat erimiş tereyağı sürün. Üzerine yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar şeker serpin. İki ucunu zarf gibi katlayarak ortada birleştirin. Tekrar üzerine tereyağı ve şeker ekleyin. Bir kez daha katlayarak ortada birleştirin. Üzerine merdaneyle hafifçe bastırarak düzleştirin. Hamuru tekrar ortadan katlayın ve 1 cm kalınlığında dilimler kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-30 dakika iyice kızarana kadar pişirin.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Palmier Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

3 Yaprak milföy hamuru
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Palmier Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığına getirdiğiniz milföyü hafifçe unladığınız tezgâha koyun. Fırçayla ince bir kat erimiş tereyağı sürün.
Üzerine yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar şeker serpin.
İki ucunu zarf gibi katlayarak ortada birleştirin.
Tekrar üzerine tereyağı ve şeker ekleyin.
Bir kez daha katlayarak ortada birleştirin. Üzerine merdaneyle hafifçe bastırarak düzleştirin.
Hamuru tekrar ortadan katlayın ve 1 cm kalınlığında dilimler kesin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-30 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz!

Palmier Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

İki tanesini birleştirerek yapmamızın sebebi daha büyük bir kare oluşturmak ve rahatlıkla sarmak. Milföy hamurlarınız büyükse bu şekilde 2 tane kullanmanıza gerek yok. Rulolar tam ortada birleştiğinde hazırladığınız ruloyu ters çevirerek soğutabilirsiniz. Bu şekilde dilimlemesi de daha kolay olacaktır. Oda sıcaklığındaki milföyleri dilimlemek ve şekil vermek biraz zor olabilir bu nedenle şekil vermeden önce mutlaka buzdolabında ya da soğutmaya özen gösterin. Oklavayla hamurlarınızı sadece birleştirin ve şekerlerin yapışmasını sağlayın. Hamurlarınızı açmayın. Dilerseniz içerisine toz şeker serpebilirsiniz, sürülebilir çikolata ilave edebilirsiniz.

Palmier Kurabiye, kolaylığı ve lezzeti ile çay saatlerinizi zenginleştirecek mükemmel bir seçenektir. Bu basit ve pratik tarif ile, herkesi etkileyecek lezzetli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Üç malzeme ile ekonomik ve lezzet dolu anlar yaratın. Deneyin ve bu klasik Fransız tatlısının tadını çıkarın. Afiyet olsun!