Katmer, her yudum çayın ve her kahvaltının olmazsa olmazı! Ev yapımı katmerin nasıl daha lezzetli hale getirilebileceğini merak ediyorsanız, işte adım adım tarifimiz.

Pratik ve lezzetli bir kahvaltılık mı arıyorsunuz? Katmer, hem uzun süre tazeliğini koruyan hem de her damak tadına hitap eden harika bir seçenek. İşte evde kolayca yapabileceğiniz katmer tarifi.

Evde yapılan katmerin tadı bir başka güzel. Peki, bu lezzetli hamur işini nasıl yapacağınızı biliyor musunuz? Sizi bu lezzetli yolculukta adım adım yönlendireceğiz.

MALZEMELER

4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

Arası İçin:

1 çay bardağı sıvı yağ
8 yemek kaşığı un

TARİF

Un, su ve tuzu bir kapta hamur haline gelene kadar güzelce yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp en az 20 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru 8 eşit beze olacak şekilde kesin.
Bezelerden birini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini sıvı yağ ile yağlayıp un serpiştirin. Ardından alt kısımdan yuvarlayıp yukarıya doğru rulo haline getirin.
Gül böreğini sarar gibi rulo halindeki hamuru sarın. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.
Oklava yardımıyla yağlanmış ve unlanmış bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Isınmış tavada hamurları arkalı önlü kızarana dek pişirin.
Tüm hamurları pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Ev yapımı katmer tarifi ile kahvaltılarınız ve çay saatleriniz artık daha lezzetli ve keyifli geçecek. Bu basit ve pratik tarif sayesinde, evde katmer yapmanın ne kadar kolay ve zevkli olduğunu göreceksiniz. Hem taze hem de dayanıklı bu lezzeti deneyimleyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Unutmayın, en güzel lezzetler evde yapılanlardır. Şimdi sıra sizde, bu harika tarifi deneyin ve kendi katmer ustalığınızı sergileyin!