Kars'tan mutfağınıza uzanan muhteşem bir lezzeti denemek istiyorsanız doğru yerdesiniz! Kars böreği nasıl yapılır diye merak ediyorsanız tarifi incelemeye devam edin. İşte Kars böreği tarifi ve yapımının püf noktaları.

Anadolu'nun gizli lezzetlerinden biri olan Kars böreği, şimdi mutfağınıza geliyor. Bu lezzeti evde denemek isteyenler için hazırladığımız tarif ile hem pratik hem de lezzetli bir börek yapabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

KARS BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

4 yumurta
2 litre süt
125 gram tereyağı
200 gram beyaz peynir
175 gram un
Yarım demet maydanoz
Tuz

YAPILIŞI

İlk olarak unu eleyerek bir kabın içerisine alın. Üzerine yumurtaları kırın ve güzelce karıştırın.
Daha sonra tereyağını eritip bu karışımın üzerine dökün. Sütü de ekleyin ve tekrardan karıştırın.
Bir tavayı yağ ile ısıttıktan sonra 1 kepçe kadar hamuru tavaya dökün ve arkalı önlü güzelce pişirin.
Pişirdiğiniz hamurları bir kenara alın. Öte yandan iç harcı hazırlayın.
İç harç için peynir, tuz ve maydanozları güzelce karıştırın.
Pişirmiş olduğunuz hamurların üzerine peynir harcını yerleştirin ve hamuru rulo şeklinde sarın.
Daha büyük bir tavaya ya da tepsiye bu ruloları dizerek peynirler iyice eriyip pişine kadar tekrar pişirin.
Dilerseniz 180 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirebilirsiniz.