Kahvaltıda yeni bir lezzet arayışı içindeyseniz, Karadeniz’in geleneksel kayganası tam size göre! Yapımı kolay bu lezzeti denemeden geçmeyin. İşte tüm detaylarıyla kaygana tarifi!

Geleneksel Karadeniz lezzetleri arasında öne çıkan kaygana, sabahları daha enerjik ve lezzetli hale getirecek. Karalahana veya ıspanakla zenginleştirilen bu tarif, kahvaltılarına yeni bir tat katmak isteyenler için birebir!

Sabah kahvaltılarınızı zenginleştirecek, lezzetiyle damakları şenlendirecek bir tarif arıyorsanız, Karadeniz’in meşhur kayganası ile tanışma zamanı. Bu eşsiz lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte kaygana tarifinin tüm püf noktaları!

MALZEMELER

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

TARİF

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
Pişen kayganaları bir servis tabağına alın.