Adından sıkça söz ettiren Laz Böreği, tatlı mı tuzlu mu diye düşündürtse de aslında damakları tatlandıran bir lezzet harikasıdır. Bu özel tarif, Karadeniz mutfağının en güzel sırlarından biridir.

Tuzlu sandığınız ama tatlı çıkan eşsiz bir lezzet: Laz Böreği! Krema dolgusuyla ve çıtır hamuruyla sizi bambaşka bir tatlı deneyimine davet ediyor. İşte, evde yapabileceğiniz harika bir Laz Böreği tarifi...

Karadeniz'in geleneksel tatlısı Laz Böreği, tatlı tutkunlarını kendine hayran bırakacak. Çıtır çıtır hamuru ve hafif kreması ile tanışmaya hazır olun. Bu özel tarif, tatlı saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

LAZ BÖREĞİ

MALZEMELER:

5 su bardağı un

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı su

1 tutam tuz

1 yumurta

150 gram tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

KREMASI İÇİN:

8 çorba kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı mısır nişastası

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

2 çorba kaşığı un

4 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı

HAMUR İÇİN:

1 su bardağı un

1 su bardağı nişasta

YAPILIŞI:

Bir kap içerisinde yoğurt, sıvı yağ, tuz, yumurta ve 25 gram eritilip ılınmış tereyağını karıştırın. Elediğiniz unu azar azar ekleyip pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun ve dinlenmeye bırakın.

Kreması için süt, şeker, nişasta ve unu bir tencerede karıştırılarak kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. Pişirdikten sonra ocaktan alıp içine tereyağını ekleyip karıştırın.

Bu aşamada hamuru için un ve nişastayı bir kapta harmanlayın ve dinlenmeye bıraktığınız hamurları alıp ceviz büyüklüğünde açın. (Her parçanın un ve nişasta karışımı serpiştirilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla çok ince bir yufka şeklinde fırın tepsisinin ölçüsünde açılması gerekir.)

Bu sırada soğuyan krema kıvamı pütürlü olmasın diye çırpabilirsiniz. Ardından 20 yufkanın her katına yağ sürün ve üst üste serdikten sonra kremanın tamamını yayın.

Bu aşamada kalan 20 yufkayı da yağlayarak kremanın üstüne kapatın. Baklava dilimi şeklinde dilimlediğiniz hamura kalan yağı dökün.

Tatlınızın hamurunu önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp tatlı sıcakken üzerine 1 su bardağı pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.

Karadeniz bölgesinin büyüleyici lezzeti Laz Böreği, tadına doyamayacağınız bir tatlı deneyimi sunuyor. Hem çıtır çıtır hem de içinde barındırdığı hafif kreması ile sofralarınıza farklı bir tat katmaya hazır. Bu özel tarif ile evde kolayca Laz Böreği yapabilir, sevdiklerinizle birlikte bu benzersiz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Karadeniz’in bu geleneksel tatlısını keşfetmek için daha fazla beklemeyin, mutfağınıza bu eşsiz lezzeti taşıyın. Afiyet olsun!