Doğu Karadeniz'in meşhur lezzeti Laz böreği, MasterChef'te yarışmacıların becerilerini sergilediği bir tarif oldu. Genellikle tatlı sanılan ancak içinde karabiber bulunan bu özel lezzet, deneyenlerin vazgeçemediği bir tatlıdır. İşte adım adım Laz böreği yapımı...

Laz böreği, Türk mutfağının şerbetli tatlıları arasında özel bir yere sahiptir. MasterChef programında da yarışmacılar tarafından yapılan bu tatlı, içindeki muhallebi ve karabiber ile farklı bir tat sunar. Peki, Laz böreği nasıl yapılır? İşte malzemeler ve yapılış aşamaları...

MALZEMELER

HAMURU İÇİN:

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un

MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı karabiber

ŞERBETİ İÇİN:

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

HAMURLARI AÇMAK İÇİN;

Nişasta

TARİF

Tatlının muhallbisi için karabiber hariç bütün malzemeyi bir tencereye koyun ve koyulaşana kadar pişirin. Pişince karabiberi de içine atarak soğuması için buzdolabına kaldırın.
Tatlının hamuru için süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu ve tuzu karıştırın daha sonra aldığı kadar un ekleyerek yoğurun.
Hamuru önce dörde bölün daha 28 adet küçük beze elde edin. Hamurları yuvarlayın. Küçük parçaları tek tek nişasta ile açarak üst üste koyun.
Üst üste koyduğunuz 14 adet hamuru birlikte açın. Tereyağı ile yağladığınız tepsiye yerleştirin. Arasına hazırladığınız muhallebiyi yayın. Kalan 14 hamuru da üst üste koyarak açın ve muhallebinin üstünü bu hamurla kapatın.
Böreğinizi kesin. Erimiş tereyağ ve sıvıyağı karıştırarak her dilimin üzerine gelecek şekilde böreğe dökün. 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Şerbeti için 5 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın şurup kıvamı alınca birkaç damla limon suyu ekleyerek soğumaya bırakın.
Börek fırından çıkınca sıcakken serbetinizi dökün ve servis edin.