Kahvaltıda pratik ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, simit poğaça tarifimiz tam size göre! Hızlıca hazırlanıp, tüm aileyi mutlu edecek.

10 dakikada hazır olan bu simit poğaça tarifi ile sabahlarınız daha keyifli geçecek. Hem lezzetli hem de pratik bir başlangıç için ideal.

Hızlıca hazırlanan ve ağızda dağılan simit poğaça, sabah kahvaltılarınızı zenginleştirecek. Bu basit tarif ile kahvaltılar artık daha eğlenceli!

Simit Poğaça Tarifi

Malzemeler

Hamuru İçin;

125 gram teremyağ
Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu

İç Harcı İçin;

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Kaşar peyniri

Dışı İçin;

2 yemek kaşığı su
3-4 yemek kaşığı pekmez
Susam

Simit Poğaça Tarifi

İlk olarak uygun bir tavaya teremyağı alalım ve çok kaynatmadan eritelim.
Daha sonra sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve erittiğimiz tereyağını yoğurma kabına alalım ve hiç pürüz kalmayacak şekilde çırpalım.
Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyelim, hamurumuzu yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurumuzdan göz kararı cevizden biraz büyük parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayalım.
Yuvarladığımız hamurumuzun bir tanesini alalım ve elimizle bastırarak açalım.
Açtığımız hamurun içerisine kaşar peyniri koyalım ve kenarlarını ortada birleştirerek kapatalım.
Şekil verdiğimiz hamurumuzu birkaç tur yuvarlayarak düzeltelim.
Ayrı bir kabın içerisine su ve pekmezi alarak karıştıralım.
Poğaçalarımızı alarak ilk önce her yerini pekmeze, daha sonra susama bulayalım ve fırın tepsisine dizelim.
Bir bıçak yardımı ile poğaçamızın üzerine çizikler atalım.
Daha sonra 180°C fırında, yaklaşık 20 dakika alt üst olarak pişirelim.