Kahvaltı sofralarınıza lezzet katmak ve geleneksel tatları yaşatmak ister misiniz? Ev yapımı katmer tarifi tam size göre! Her lokmasında aile sıcaklığını hissettirecek bu tarifle, kahvaltılarınızda fark yaratabilirsiniz. İşte, adım adım ev yapımı katmer tarifi.

Geleneksel lezzetleri evinizde yaşatmak ve kahvaltılarınıza renk katmak ister misiniz? Ev yapımı katmer tarifi ile bunu başarabilirsiniz. Her lokmasında aile sıcaklığını hissettirecek bu tarifle, kahvaltılarınızın yıldızı olabilirsiniz. İşte, adım adım katmer yapımı.

Ev yapımı katmer, kahvaltı sofralarınıza geleneksel bir lezzet katacak. Bu basit ve pratik tarifle, aile sıcaklığını ve lezzeti bir arada bulabilirsiniz. Katmer severler için mükemmel bir seçenek olan bu tarifle, kahvaltılarınızın yıldızı olacaksınız. İşte, adım adım katmer tarifi.

Malzemeler

Hamur İçin:

4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Arası İçin:

1 çay bardağı sıvı yağ
8 yemek kaşığı un

Yapılışı

Hamurun Hazırlanması:

Bir karıştırma kabına un, ılık su ve tuzu ekleyin.
Malzemeleri güzelce yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatarak en az 20 dakika dinlenmeye bırakın.

Hamurun Hazırlanması ve Şekillendirilmesi:

Dinlenmiş hamuru 8 eşit beze olacak şekilde kesin.
Bezelerden birini yemek tabağı büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurun üzerine sıvı yağ sürüp un serpiştirin.
Hamuru alttan yukarıya doğru rulo yaparak yuvarlayın.
Rulo haline getirdiğiniz hamuru, gül böreği gibi sarın.
Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.

Katmerlerin Açılması:

Oklava yardımıyla yağlanmış ve unlanmış bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Pişirme:Isıtılmış tavada hamurları arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
Tüm hamurları pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları

Hamurun Dinlenmesi: Hamurun en az 20 dakika dinlenmesi, daha kolay açılmasını ve daha yumuşak olmasını sağlar.
Un ve Yağ: Hamurun her katmanına sıvı yağ sürüp un serpmek, katmerin kat kat olmasını sağlar.
Pişirme: Orta ateşte pişirmek, hamurun içinin de güzelce pişmesini sağlar.