Evinizin kokusunu değiştirecek, herkesin bayılacağı bir tarif arıyorsanız, yağ çekmeyen ve her daim kabaran pişi tarifimiz tam size göre!

Süt ve yoğurtla yapılan bu pişi tarifi, kahvaltılarınızın ve sahur sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Puf puf kabaran lezzetiyle ağızları tatlandırın!

Mutfakta küçük bir mucize yaratmaya hazır mısınız? Bu pişi tarifi ile kızartma yapmanın tüm kurallarını unutun. Hem lezzetli hem de hafif!

MALZEMELER

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Hamuru için;

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ

TARİF

Öncelikle hamuru için gerekli olan malzemeleri un ve kabartma tozu hariç bir kaba alıp çırpalım.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve ne ince ne de kalın olacak bir şekilde oklava yardımıyla açalım.
Kestiğimiz hamurları kızgın yağda kızartalım.

Artık yağ çekmeyen ve her seferinde mükemmel kabaran pişiler yapmanın sırlarını biliyorsunuz. Bu tarif ile kahvaltı ve sahur sofralarınızda fark yaratmaya hazırsınız. Deneyen herkesin bayıldığı bu lezzeti siz de mutlaka deneyin. Afiyet olsun!