Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan katmer, evde yapımıyla da sizi cezbedecek. Elinizin lezzetiyle hazırlanan katmerler, sevdiklerinizi mutlu edecek.

Her lokmasında geleneksel bir hikaye barındıran katmer, ev yapımının keyfini sürmek isteyenler için ideal. Bu tarif, kolay adımlarıyla mutfakta geçireceğiniz zamanı daha keyifli hale getirecek.

Evde katmer yapmanın püf noktalarını öğrenerek kahvaltı sofralarınıza tereyağının o muhteşem lezzetini katın. Adım adım katmer yapımı, lezzetli anlar vaat ediyor.

Malzemeler:

1 bardak ılık süt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya
Un

İçi için:

2 kaşık eritilmiş tereyağı
2 kaşık sıvı yağ

Üzeri için:

Tereyağı

Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta ılık sütü, tuzu ve mayayı karıştırın.
Yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam edin ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru ikiye ayırın.
Bezelerden birini alıp un kullanarak yufka büyüklüğünde açın.
Bir kapta eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırın. Bu karışımın yarısını açtığınız yufkanın üzerine sürün.
Yufkayı ortadan kesin ve iki yarım daire parçası elde edin.
Katmerleri kıvırıp yağın donması için buzdolabında yarım saat bekletin.
Diğer hamur parçası için işlemleri tekrarlayın.
Yarım saat sonra her katmeri az miktarda un serpip açın ve kızgın tavada arkalı önlü kızartın.
Tavada pişirdikten sonra üzerlerini tereyağı ile yağlayarak sıcak servis yapın. Afiyet olsun!