Evde poğaça yapmanın keyfini sıvı yağın mucizevi etkisiyle çıkarın! Bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli poğaçalar yapmanızı sağlayacak, ve kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyacak.

Gevrek ve lezzetli bir poğaça yapmanın sırlarını keşfetmeye hazır olun. Sıvı yağ kullanarak hazırlayacağınız bu poğaça tarifi, ağızda dağılan bir lezzet sunuyor ve sabahlarınıza yeni bir tat katacak.

Mis gibi ev yapımı poğaçaların püf noktalarını merak edenler için harika bir rehber! Sıvı yağın verdiği eşsiz dokunuşla, bu basit ve lezzetli tarif sayesinde, mutfakta geçireceğiniz zamanın keyfini çıkaracaksınız.

Malzemeler

2 adet yumurta (1'inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 bardak un (yoğurma sırasında un yanınızda
1 çay kaşığı tuz (isterseniz artırabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Çörek otu
Susam
1 kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı

Önce poğaçaların iç harcını hazırlayın. Çatalla ezdiğiniz peynire, ince ince doğradığınız maydanozları ekleyip karıştırın. İsterseniz kırmızı pul biber gibi başla tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz.

Hamur yoğuracağınız kaba, sıvı yağ, yoğurt, 1 yumurta ve 1 yumurtanın da beyazını koyup karıştırın.

Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek yoğurma kabına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.

Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi

Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, avuçlarınızın arasında yuvarlayıp, bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın, pişerken açılmaması için kenarlarını iyice bastırın.

Hazırladığınız poğaçaları, içine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını çatalla iyice çırparak, bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Susam ya da çörek otu serpin. 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası

Sıvı yağ ile yapılan poğaçalar, katı yağlarla yapılanlara nazaran daha gevrek olurlar.Kullandığınız tüm malzemeler, özellikle de yumurtanın oda sıcaklığında olması, daha iyi bir sonuç almanızı sağlar.Zaten çok pratik olan bu poğaçayı isterseniz rulo şeklinde, daha kısa zamanda da hazırlayabilirsiniz. Bunun için hazırladığınız hamuru eşit iki parçaya bölün ve her bir parçayı hafifçe unladığınız tezgahınızda, merdaneyle istediğiniz boyutta inceltin. Bir kenarına iç malzemesini boydan boya yerleştirip, çok da sıkmadan rulo haline getirin. Diğer parça hamura da aynı işlemi uygulayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürüp pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin.

Sıvı yağ ile hazırlanan bu gevrek poğaça tarifi, kahvaltı ve çay saatlerinizi zenginleştirecek. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif ile mutfakta geçirdiğiniz zaman, sizi ve sevdiklerinizi mest edecek lezzetli sonuçlara dönüşecek. Şimdi bu adım adım tarifi deneyin ve ev yapımı poğaçaların tadını çıkarın!