Sabah kahvaltılarınıza yeni bir tat katmaya ne dersiniz? Mini bazlama, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli bir seçenek sunuyor. İşte evde kolayca yapabileceğiniz mini bazlama tarifi!

Evde sıcacık ve lezzetli bir şeyler yapmak isteyenlerdenseniz, mini bazlama ideal bir seçenek. Bu kolay ve pratik tarifle, kahvaltılarınız daha da zevkli hale gelecek.

Kahvaltı sofralarının yeni yıldızı olmaya aday mini bazlama ile tanışmaya hazır mısınız? Hem tatlı hem tuzluyla uyum sağlayan bu lezzet, sabahlarınızı şenlendirecek.

MALZEMELER

1 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı yoğurt
5- 5,5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

TARİF

Un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.
Azar azar unu ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
Hamur kıvama gelince 30 dakika oda sıcaklığında üzeri nemli bir bezle örtülü bir şekilde mayalanması için bekletin.
Tezgahı hafif unlayın. Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açın.
Su bardağının ağzıyla halka halka şekil verin.
Yağsız tavada önlü arkalı önlü bir şekilde kapağı kapalı olarak pişirin.
Her iki tarafının da eşit olarak piştiğinden emin olun.
Ardından ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin.

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Mini bazlama tarifiyle, kahvaltı sofralarınızı zenginleştirin. Bu basit ve lezzetli tarif, hem evde kolayca hazırlanabilir hem de tüm ailenin beğenisini kazanır. Pratik adımlarla hazırlanan mini bazlamalar, kahvaltılarınızı şenlendirecek ve herkesi etkileyecek. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!