Sabah kahvaltılarınızda farklı ve lezzetli bir seçenek arıyorsanız, Adana usulü peynirli sıkma tarifi tam size göre. Kolay yapımı ve nefis lezzeti ile bu tarif, kahvaltı sofralarınıza renk katacak...

Adana'nın geleneksel peynirli sıkması ile kahvaltılarınızı şölene çevirin. Gözleme ve krepe alternatif olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarif ile, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edin...

Adana'nın eşsiz lezzetlerinden biri olan peynirli sıkma, kahvaltı sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Hem pratik hem de doyurucu bu tarif ile, kahvaltılarınızda farklılık yaratın...

Malzemeler

Hamuru İçin:

4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Su (gerektiği kadar, orta yumuşaklıkta hamur elde etmek için)

İç Malzemesi İçin:

300 g beyaz peynir ve lor karışımı (ufalanmış)
1 adet soğan (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 demet taze soğan (ince doğranmış)
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı

Hamurun Hazırlanması:

Unu yoğurma kabına alın. Kuru mayayı ve bir tutam tuzu ekleyip harmanlayın.
Azar azar su ilave ederek orta yumuşaklıkta, ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.

Hamurun Açılması:

Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Unlanmış tezgahın üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile açın.

İç Malzemenin Hazırlanması:

Soğanı sıvı yağda kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Peynirleri, kıyılmış yeşillikleri ve baharatı ekleyip karıştırın.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Hamurların Pişirilmesi:

Geniş bir tavayı hafifçe yağlayın.
Hamurdan küçük parçalar koparın ve merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın.
Hamurun her iki tarafını iyice kızartın.

Sıkmaların Hazırlanması:

Kızaran hamurlardan bir tanesini tezgahın üzerine yayın.
Üzerine iç malzemesini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın.

Servis:

Dilerseniz peynirli sıkmaları köpüklü ayran ile servis edebilirsiniz.

Adana'nın geleneksel peynirli sıkma tarifi ile kahvaltılarınıza lezzet katın. Hem kolay hem de doyurucu olan bu tarif, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun!