Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek bir tarif arıyorsanız, bu yumuşacık açma tarifi tam size göre! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz açmalar, kabarık ve lezzetli dokusuyla herkesin beğenisini kazanacak. Pastane usulü açma tarifimizle hem pratik hem de lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.

Yumuşacık ve lezzetli açma yapmak artık çok kolay! Bu tarifle evde kolayca hazırlayabileceğiniz açmalar, kahvaltı sofralarınıza ve çay saatlerinize lezzet katacak. Adım adım ve püf noktalarıyla hazırlanan açma tarifimizi hemen deneyin ve sevdiklerinizi bu lezzetle şımartın.

Pastane lezzetinde yumuşacık açma yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile kabarık ve lezzetli açmalar yapabilirsiniz. Misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak bu açma tarifini deneyin ve mutfağınızda harikalar yaratın.

Malzemeler

Hamur İçin:

1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı su (200 ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
4,5 su bardağı un
Tereyağı

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Mavi haşhaş

Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Hamurun Hazırlanması

Yoğurma kabına ılık süt, ılık su, sıvı yağ, instant maya, toz şeker ve tuzu alarak malzemeleri tel çırpıcı ile karıştırın.
Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar unu ekleyin ve yoğurun.
Hamur toparlandıktan sonra üzerine streç film ve temiz bir bez örtün ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

2. Hamurun Dinlenmesi ve Şekillendirilmesi

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Sürenin sonunda streç filmi çıkarın ve hamuru un serptiğiniz tezgaha alın.
Hamuru toparlayın ve 10 eşit parçaya kesin. Her bir parçayı beze haline getirin. Eğer tartınız varsa 85-90 gramlık parçalar kesebilirsiniz.
Uygun bir tepsinin tabanına çok az sıvı yağ alıp yayın. Bezeleri tepsiye yerleştirin ve üzerlerine de sıvı yağ sürün. Bu şekilde yaklaşık 15-20 dakika bekletin.

3. Açmaların Şekillendirilmesi

Sürenin sonunda bezeleri ters çevirin ve üzerlerine oda ısısındaki tereyağından yerleştirin.
Tezgaha biraz sıvı yağ döküp yaydıktan sonra hamurları tezgaha alın. Elinizle bastırarak açmaya başlayın.
Üzerinde kalan yağı da elinizde hamura yedirdikten sonra hamurun kenarlarını içe doğru kıvırın ve bu şekilde sarın.
Hazırladığınız ruloyu kendi etrafında bir çevirdikten sonra uçlarından birleştirerek hamura daire şeklini verin.

4. Pişirme

Hazırladığınız açmaları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde yerleştirin.
Üzerlerine bolca çırpılmış yumurta sarısı sürün. Ardından isteğe bağlı olarak susam, çörek otu veya mavi haşhaştan istediğiniz kadar serpin.
Açmaları yaklaşık 20 dakika kadar bu şekilde mayalanmaya bırakın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirin.

5. Servis

Fırından çıkan açmaları sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifle hazırlayacağınız yumuşacık açmalar, kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak. Pratik ve kolay yapımıyla bu açma tarifi, herkesin favorisi olacak. Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şımartmak için bu lezzeti mutlaka deneyin. Afiyet olsun!