Evde hazırlayabileceğiniz en iyi simit tarifi ile tanışın. Basit malzemelerle, fırından çıkmış lezzetini aratmayan simitler hazırlamanın sırlarını keşfedin ve kahvaltılarınızı zenginleştirin...

SİMİT TARİFİ

Malzemeler
1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta

1 paket kuru maya

4 su bardağı un

Üzeri için

Yarım çay bardağı su

Yarım çay bardağı pekmez

1 kase susam

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Simit tarifi Nasıl yapılır?

Simit yapımı için ilk olarak derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, maya ve şekeri koyun ve karıştırın.

Ardından içerisine yumurtayı da kırarak güzelce karıştırın.

Bu karışımın içerisine azar azar un ilave edin.

Tuzu da ekleyerek güzelce yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalandıktan sonra minik bezeler halinde ayırın.

Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın ve ikisini birbirine örgü biçimde sarın. Ardından uçlarını birleştirin.

Suyla pekmezi karıştırın.

Susamları da hafif kavurun ve soğumaya bırakın.

Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya ardından susama bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 25-30 dakika kadar pişirin.

Çıtır simitleriniz hazır. Afiyet olsun.