Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti pişi, evde yapımının kolaylığı ve lezzetiyle herkesin favorisi. Siz de yağ çekmeyen ve puf puf kabaran bir pişi yapmanın sırlarını öğrenmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz!

Herkesin sevdiği geleneksel lezzet pişiyi evde yapmaya ne dersiniz? Yağ çekmeyen ve puf puf kabaran bu pişi tarifi ile kahvaltılarınız daha bir şenlenecek. İşte adım adım ev yapımı pişi tarifimiz...

Kahvaltılık tarifler arasında özel bir yere sahip olan pişi, evde yapımıyla da oldukça pratik. Yağ çekmeyen ve içi puf puf kabaran bir pişi için gerekli tüm püf noktaları bu rehberde sizleri bekliyor.

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

Malzemeler

2 su bardağı ılık su

1 paket kuru maya (veya yarım paket yaş maya)

1 tatlı kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı tuz

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

3 tatlı kaşığı sirke

5 su bardağı un (unun marka ve kalitesine göre miktar değişiklik gösterebilir, hafif ele yapışan bir hamur elde edilmelidir)

Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?

Öncelikle 2 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı şeker, bir paket kuru maya derin bir kabın içine alınır ve iyice karıştırılır. Bir iki dakika karıştırıldıktan sonra karışım biraz köpürmüş olacaktır. Ardından un yavaş yavaş elenerek karışımın içine eklenir.

Sonrasında içerisine 2 tatlı kaşığı tuz eklenir. Daha sonrasında ise bu karışıma 3 tatlı kaşığı sirke eklenir. Daha sonra hamur yoğurulur ve 20 dakika mayalanmaya bırakılır.

20 dakika hamurun mayalanması için yeterlidir. Daha sonra mayalanan hamur tezgaha alınır ve biraz yoğurulur. Ardından hamur, büyük bir beze haline getirilir. Daha sonra oklava veya merdane yardımı ile açılır. Açılan hamur dilimlenir ve kısık ateşte kızartılır. 

Evde yağ çekmeyen ve puf puf kabaran pişi yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaştık. Bu tarif sayesinde, kahvaltı sofralarınızı lezzetli ve pratik bir şekilde zenginleştirebilirsiniz. Unutmayın, pişi yaparken kaliteli malzemeler kullanmak ve tarife uygun hareket etmek, başarının anahtarıdır. Şimdi siz de bu tarifi deneyin ve kahvaltılarınızı geleneksel bir lezzetle taçlandırın. Afiyet olsun!