Evde hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarifle kahvaltılarınızı renklendirin. Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çemen, evde kolayca yapabileceğiniz bir seçenek sunuyor. İşte adım adım çemen tarifi...

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, pratik ve lezzetli bir tarifle karşınızdayız. Ev yapımı çemen, hem hazırlaması kolay hem de lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu tarifle, kahvaltılarınızı daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Yeni bir kahvaltı lezzeti arayanlar için mükemmel bir tarif! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu çemen tarifi ile sabahlarınız artık daha lezzetli ve keyifli. Tüm ailenizin bayılacağı bu lezzeti mutlaka deneyin.

Malzemeler

1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı (2 parmak eksik) bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 ajda çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

1. Cevizleri Hazırlayın:

Rondoda cevizleri çekin.

2. Ekmek İçi ve Sarımsağı Ekleyin:

Cevizlerin üzerine ekmek içi ve sarımsağı ekleyip kum gibi olana kadar rondodan geçirin.

3. Diğer Malzemeleri Ekleyin:

Kalan diğer tüm malzemeleri rondoya ekleyin ve hepsini birlikte rondodan geçirin.
Damak zevkinize göre tuz ve baharat oranını ayarlayabilirsiniz.

Servis ve Saklama

Hazırladığınız çemeni kahvaltıda ekmeğin üzerine sürerek servis edebilirsiniz.
Artan çemeni hava almayacak şekilde kapalı bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Ev yapımı çemen ile kahvaltılarınız artık daha renkli ve lezzetli! Bu pratik ve lezzetli tarif ile, kahvaltı sofralarınızı zenginleştirin. Damak zevkinize göre baharatları ayarlayarak, her sabahı lezzetli bir başlangıçla karşılayın. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!