Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi taçlandıracak kabartma tozlu poğaça tarifiyle tanışın. Bu tarifle, her zaman lezzetli sonuçlar elde edeceksiniz.

Kabartma tozu ile poğaça yapmanın sırlarını keşfedin! Bu tarif, ev yapımı poğaçalarınızı bir üst seviyeye taşıyacak.

Mis gibi ev yapımı poğaçalar için kabartma tozlu bu tarif, mutfakta yeni başlayanlar ve usta eller için ideal. Yumuşacık ve lezzetli poğaçalar sizi bekliyor.

Malzemeler

- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
- İç harcı için isteğe göre peynir, sucuk, zeytin vs.

Yapılışı:

1. Bir kabın içinde sıvı yağ, yoğurt, yumurta, süt, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
2. Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve iç harcınızı ekleyerek poğaça şeklini verin.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Kabartma tozlu poğaça tarifiyle, kahvaltı ve çay saatleriniz artık daha lezzetli ve özel. Bu kolay ve pratik tarif, her seferinde mükemmel sonuçlar vererek sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Ev yapımı poğaçaların sıcaklığı ve yumuşaklığı, günün her saati için mükemmel bir seçim. Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!