Kahvaltı ve çay saatlerinizi şenlendirecek yumuşacık ve kabaran poğaçalar yapmak artık çok kolay! Soda ile hazırlanan bu lezzetli poğaça tarifi, hem pratik hem de çok lezzetli. Hadi, mutfağa girip bu harika poğaçaları hazırlayalım.

Soda ile kabaran poğaça tarifi ile tanışın! Kahvaltı ve çay saatlerinizi daha da keyifli hale getirecek bu tarif, yumuşacık dokusu ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak. İşte adım adım puf puf kabaran poğaça tarifi...

Yumuşacık ve puf puf kabaran poğaçalar yapmak ister misiniz? Soda ile hazırlanan bu tarif, kahvaltı ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Kolay ve pratik bu tarifi hemen deneyin ve sevdiklerinizi şaşırtın. İşte soda ile yapılan kabaran poğaça tarifi...

Malzemeler:

1 adet sade soda
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığından az tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya (yaş maya da olabilir)
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Sıvı Karışım Hazırlığı:

Soda, sıvı yağ ve suyu geniş bir kaba alın.
Tuz, şeker ve mayayı da ekleyerek güzelce karıştırın.

Hamur Yapımı:

Kontrollü şekilde unu ilave edin. Hamurun yumuşak kıvamda olmasına özen gösterin.
Hazırladığınız hamuru bir saat kadar üzeri kapalı şekilde mayalanmaya bırakın.

Şekillendirme:

Mayalanan hamura şekil verin ve tepsiye yerleştirin.
Tepside mayalanması için 20 dakika bekleyin.

Pişirme:

180 derecelik önceden ısıtılmış fırında, poğaçaları 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin.

Püf Noktaları:

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Un Miktarı: Unu kontrollü ekleyerek hamurun yumuşak olmasını sağlayın. Hamurun ele yapışmayan ama yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor.
Mayalanma: Hamurun üzerini kapatarak mayalandırmak, poğaçaların kabarması için önemli. İlk mayalanma süresi yaklaşık 1 saat olmalı.
Tepsi Mayalanması: Şekil verilen hamurun tepside 20 dakika daha mayalanması, poğaçaların daha iyi kabarmasını sağlar.
Fırın Isısı: Poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin. Fırında fazla bekletmemeye dikkat edin.

Bu tarifle hazırlayacağınız poğaçalar, kahvaltı ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Soda ile yapılan puf puf kabaran, yumuşacık poğaçalar hem pratik hem de çok lezzetli. İster sade ister iç harçlı yaparak misafirlerinize ve ailenize özel bir lezzet sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!