Kek yapmanın sırlarını keşfetmek ister misiniz? İşte, kabına sığmayan ve yumuşacık kek tarifi! Bu basit adımlarla, her seferinde mükemmel sonuçlar elde edin.

Lezzetli ve kabarık kekler için ideal olan bu tarif, tatlı krizlerinizi sonlandıracak. Deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın bu harika lezzeti.

Mutfakta harikalar yaratmak isteyenler, bu mükemmel kek tarifiyle tanışın! Yumuşacık, kabaran ve asla çatlamayan bu kek, misafirlerinizi şaşırtacak.

Malzemeler:

- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 4-5 damla limon suyu
- Üzeri için: 1 paket çikolata (80 gr) ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarifimize başlamadan önce fırınınızı önceden ısıtın. Fırınınızın sıcaklığı 175 derece olmalıdır.

Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın. Daha sonra diğer sıvı malzemeleri de ekleyerek tekrar çırpın. Unu ve kabartma tozunu da eleyerek ilave edin. Karbonatı da unun üzerine koyup, üzerine 4-5 damla limon suyu sıkın. Limonla karbonat buluştuğu zaman köpürür ve bu da kekin kabarmasını sağlar.

Katı yağ ile yağladığınız kalıba kek hamurunu dökün ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Yaklaşık 40-45 dakika sonra kekiniz pişecektir. Ancak her fırının pişirme süresi farklı olabileceği için, kekinizi ara ara kontrol edin.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Kekiniz piştikten sonra, çikolatayı benmari usulü eritin ve üzerine eşit şekilde dökün. Böylece kekiniz hem lezzetli hem de görsel olarak şık bir görünüme sahip olacaktır.

Kabına sığmayan kek tarifi, yapımı kolay ancak lezzetiyle herkesi etkileyecek bir tariftir. Bu tarifi deneyerek sevdiklerinize güzel bir ikramda bulunabilirsiniz. Afiyet olsun!

KEK YAPIMINDA BİLMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALAR

Kek malzemeleri oda sıcaklığında olmalıdır.
Tarif ölçülerine uyulmalıdır.
Malzemeler doğru sıra ile eklenmelidir.
Kuru malzemeler elenmelidir.
Sıvılar yüksek hızda çırpılmalı; katılar yavaşça karıştırılmalıdır.
Kek kalıbı yağlanıp unlanmalıdır.
Kek yapmadan önce fırın ısıtılmalıdır.
Kek pişerken fırın kapağı açılmamalıdır.
Kek fırından alınınca kalıpta soğutulmalıdır.