Google deprem bildirimi nasıl açılır? Android deprem uyarı sistemi nasıl çalışır? iPhone (iOS) deprem uyarı sistemi var mı? Google deprem bildirimi nasıl açılır? Android deprem uyarı sistemi nasıl çalışır? iPhone (iOS) deprem uyarı sistemi var mı?

Popüler Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç, bilinen adıyla Jahrein, bir aydır bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. Sosyal medyada tahliye haberini paylaşan Jahrein’in bu sevindirici haberinin ardından, Eskişehir’de yaşayan bir vatandaş, şerefine lokma dağıttı.

Müstehcenlik Suçundan Tutuklanmıştı
Ahmet Sonuç, sosyal medya platformu X’te yapılan “İncel sohbet odası” etkinliğinde çocuk istismarı içerikli söylemler nedeniyle tutuklanmıştı. 13 Eylül 2024’te tutuklandığı açıklanan Jahrein, TCK’nın 226. maddesi kapsamında müstehcenlik suçundan yargılanmıştı.

Tahliye Şerefine Lokma Dağıtıldı
Jahrein'in tahliyesinin ardından, Eskişehir’de yaşayan bir hayranı, bu olayı kutlamak için lokma döktürdü. Tahliye haberinin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından bu jest, dikkat çekti.

Ne Olmuştu?
Jahrein, X platformundaki “İncel sohbet odası” adlı odada çocuk istismarı içeren söylemler nedeniyle gündeme gelmişti. İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, 13 Eylül 2024’te yaptığı açıklamada, Jahrein ve Rockerpuck_Evil adlı kullanıcı (Ertürk Kösen) hakkında CMK 100. ve devamı maddeleri gereğince tutuklama kararı verildiğini duyurmuştu. Antalya Emniyet Müdürlüğü de Jahrein’in gözaltına alındığını açıklayarak TCK’nın 226. maddesi uyarınca müstehcenlik suçundan işlem başlattığını belirtmişti.