Lazanya, İtalyan sofralarının olmazsa olmazı. Bolonez ve beşamel sosun mükemmel uyumu ile evde de bu lezzeti yakalayabilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla lazanya tarifi!

Ev yapımı İtalyan lazanyası ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Bolonez sosun zenginliği ve beşamel sosun kremsi dokusu ile mükemmel bir yemek sizi bekliyor.

İtalyan mutfağından gelen enfes bir lezzet: Lazanya. Bu rehber ile evinizde de restoran kalitesinde lazanya yapabilirsiniz. İşte lazanya yapmanın tüm püf noktaları!

İtalyan Usulü Lazanya Tarifi:

Malzemeler:

Makarnası İçin:

1 paket lazanya

Bolonez Sos İçin:

3 yemek kaşığı zeytinyağı

500 gram dana döş kıyma

1 adet kuru soğan (küp küp doğranmış)

2 adet kereviz sapı (küp küp doğranmış)

2 adet havuç (rendelenmiş)

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 kg domates (rendelenmiş)

2 yemek kaşığı domates salçası

2 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

2 dal taze kekik

Beşamel Sos İçin:

5 yemek kaşığı tereyağı

5 yemek kaşığı un

5 su bardağı süt (1 litre)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tutam rendelenmiş muskat cevizi

Üzeri İçin:

300 gram rendelenmiş mozarella peyniri (ya da kaşar peyniri)

Nasıl Yapılır:

Bolonez Sos:

Tencereye zeytinyağını, kereviz saplarını ve soğanları ekleyin.

Soğanlar yumuşadığında havuçları ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.

Salçayı ve domatesleri de ilave edin. Üzerine baharatları da ekleyerek, üzerini kapatıp kısık ateşte en az 30-40 dakika boyunca pişirin.

Beşamel Sos:

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Derin bir tencerede tereyağını eritin. Unu da ekleyerek rengi hafif koyulaşana kadar kavurun.

Sütü yavaş yavaş ilave ederek karışımı sürekli olarak çırpın. Kıvamı koyulaşınca tuzu ve muskatı da ekleyerek ocaktan alın.

Lazanya İçin:

Fırına dayanıklı geniş bir tepsinin alt katına biraz bolonez, biraz da beşamel sos ekleyerek yayın. Üzerine sırasıyla lazanya yaprakları, bolonez sos, beşamel sos ve rendelenmiş peynir yayarak kat kat dizin.

En üst kata beşamel sos yayın ve üzerini rendelenmiş peynirle kaplayın.

180 derece fırında, yaklaşık 30-40 dakika boyunca, üzeri iyice kızarana dek pişirin. Afiyet olsun!