Pizza denilince akla İtalya gelir! Ancak bu harika lezzeti evinizde nasıl yapabileceğinizi biliyor musunuz? İşte İtalyan pizzasının en iyi tarifi!
 

İtalyan Pizzası Tarifi

Malzemeler:

Hamur için:

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

1,5 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı şeker

4,5 su bardağı un

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için:

1 yemek kaşığı salça

1 adet domates

3 diş sarımsak

1 çay bardağı ılık su

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Kekik

Nane

1 çay kaşığı toz şeker

Tuz

İç malzemesi:

Rendelenmiş kaşar peyniri

Mozzarella peyniri

Parmesan peyniri

Salam

Jambon

Tane mısır

İstiridye mantarı

Kenarlar İçin:

Zeytinyağı

Susam

Yapılış:

İlk olarak mayayı ılık suyla bir kaba alın ve mayanın çözünmesi için 10 dakika bekletin.

Bu esnada ayrı bir kaba unu eleyin ve ortasını çukur yapın. Mayalı su karışımını bu çukura dökün ve ardından diğer malzemeleri de ekleyin.

Tüm malzemeleri karıştırın ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Eğer hamur sertse, zeytinyağı ekleyerek yumuşatın.

Hazırladığınız hamurun üstünü streç filmle örtün ve 25-30 dakika kadar dinlendirin.

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Sos için, domatesleri ince dilimleyin ve sarımsakları rendeleyin. Domates ve sarımsakları zeytinyağı ile karıştırın, suyunu salana kadar bekleyin. Ardından ılık su, salça, baharatlar ve şeker ekleyip karıştırın.

Mayalanan hamuru birkaç kez daha yoğurun ve iki parçaya bölün. Her iki parçayı merdane yardımıyla ince bir şekilde açın.

Hazırladığınız hamuru yağlı bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Daha sonra iç malzemeleri ekleyin.

Pizza hamurunun kenarları çıtır olacaksa, zeytinyağı ile yağlayın ve susam serpiştirin.

Son olarak, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet olsun!