Her sofranın yıldızı olan kısır, bu kez çok hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanıyor. İşte, deneyen herkesin bayıldığı 10 dakikada kısır tarifimiz.

Kısır yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece 10 dakikada, tam ölçülü ve lezzetli bir kısır hazırlayabilirsiniz. Tarifimizle kısır, artık çok daha pratik.

Bu özel kısır tarifi, pratikliği ve lezzetiyle ön plana çıkıyor. Sadece 10 dakika ayırarak, ince bulgur ve taze malzemelerle mükemmel bir kısır hazırlayabilirsiniz.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet salatalık
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet kıvırcık marul
2 adet limon suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı nar ekşisi

TARİF

Geniş kapaklı bir kaba aldığımız ince bulgurların üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Bu şekilde bulgurun suyu emmesini ve şişmesini bekliyoruz.
Ara sıra bulgurun durumunu kontrol etmekte fayda var.
Bu sırada taze soğanı, nane ve maydanozu doğrayınız.
Bulgurlar şiştikten sonra şöyle bir karıştırarak kısırın tane tane olmasını sağlayabiliriz.
Daha sonra ise sırasıyla domates salçası (biber salçası) ve zeytinyağı eklenir.
Malzemeler, bulgurun her yanına dağılacak şekilde karıştırılır.
Bulgur iyice renk alana kadar devam edilir.
Sonrasında 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
En son olarak doğradığınız marul, maydanoz, taze soğanı da ekleyerek iyice karıştırınız.