Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi şekerpare, lezzetli ve pratik tarifiyle sofralarınızı tatlandırmaya geliyor. Şerbetli tatlıların en güzeli olan şekerpare, bu tarif ile tam kıvamında ve ağızda dağılan bir lezzete dönüşüyor.

Şekerpare, misafirlerinize gururla sunabileceğiniz, Türk mutfağının en özel tatlılarından biridir. Bu tarifle, şekerpare yapmanın inceliklerini öğrenerek herkesi etkileyebilirsiniz.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahip olan şekerpare, bu tarif ile evde yapımının ne kadar kolay ve keyifli olduğunu gösteriyor. Hem lezzetli hem de pratik bu tarif, tatlı ihtiyacınızı en güzel şekilde karşılayacak.

ŞEKERPARE TARİFİ

MALZEMELER

HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

4 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
3 damla limonun suyu

TARİF

Öncelikli olarak hamuru için verilen malzemelerle kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Bu hamurun kulak memesi dediğimiz kıvamda olması gerekli.
Hamurdan bezeler koparıp şeklini veriyoruz. Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Şerbeti de verilen ölçüler de hazırlayıp hafif soğumuş şekerparelerin üzerine döküyoruz. Şerbetin sıcak olmaması şekerparenin hamurlaşmaması için önemli. Şerbete aman dikkat diyelim.

Şimdiye kadar denediğiniz şekerpare tariflerini unutun ve bu özel tarife şans verin. Malzemelerin doğru oranlarda karışımı ve şerbetin kıvamıyla mükemmelliği yakalayan bu tarif, tatlı severlerin beğenisini toplayacak. Deneyin ve tatlı sohbetlerinize eşlik edecek bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!