Türk mutfağının gizli kahramanlarından kaşık dökmesi, sadece lezzetiyle değil, yapım kolaylığıyla da göz dolduruyor. Eğer evde neşeli ve lezzetli bir kahvaltı hazırlamak istiyorsanız, işte size adım adım kaşık dökmesi tarifi!

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Kaşık dökmesi, yoğurt ve yumurta ile hazırlanan, tadına doyulmaz bir Türk kahvaltı klasiğidir. Bu tarifi deneyerek, sabahlarınızı daha keyifli hale getirebilirsiniz. Hem hafif, hem de doyurucu bu tarifi herkes çok sevecek.

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, kaşık dökmesi tam size göre. Geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan kaşık dökmesi, sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek.

Kaşık Dökmesi tarifi

Malzemeler:

1,5 - 2 su bardağı un
2 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

Tarifin Hazırlanışı:

Derin bir kabın içerisinde yumurtaları kırın ve hafifçe çırpın.
Yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağ ekleyip güzelce karıştırın.
Karışıma eleyerek un ve kabartma tozunu ilave edin. Çırparak güzelce karıştırın ve un topaklarının kalmamasına özen gösterin.
Son olarak tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın.
İnce, yanmaz ve yapışmaz bir tavanın yüzeyini yağlayın ve ısıtın.
Harçtan dolu bir kaşık alın, tavaya dökün ve kaşık yardımıyla üzerini düzelterek yuvarlak şekil verin.
Spatula ile çevirerek her iki yüzeyini de pişirin. Harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu kaşık dökmesi tarifi ile kahvaltılarınızı zenginleştirin ve sevdiklerinizle birlikte lezzet dolu anlar yaşayın. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Herkesin bayılacağı bu tarif, sofralarınıza yeni bir soluk getirecek ve kahvaltılarınızı daha da özel kılacak.