Ponçik Poğaça, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olup, kabarık ve yumuşacık dokusuyla dikkat çeker. Siz de bu kolay tarifi kullanarak, evinizde nefis poğaçalar hazırlayabilirsiniz.

Yumuşacık ve kabarık bir poğaça hayal edin. İşte Ponçik Poğaça tam da bu! 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif ile, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Ev yapımı poğaça deneyimi hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı. Ponçik Poğaça tarifimizle, sadece 20 dakikada enfes poğaçalar hazırlayabilirsiniz.

PONÇİK POĞAÇA MALZEMELERİ

1 su bardağı ılık su

1 buçuk yemek kaşığı kuru maya

2 yemek kaşığı şeker

1 silme yemek kaşığı tuz

Yarım su bardağı yoğurt

1 su bardağı kadar sıvı yağ

2 yumurta sarısı

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Aldığı kadar un

Susam (isteğe bağlı)

PONÇİK POĞAÇA TARİFİ

Öncelikle yoğurt ve yumurtayı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayalım. Geniş bir kabın içerisine ılık suyu ekleyin. Ardından üzerine maya ve şekeri de ekleyerek elinizle karıştırın. Daha sonra üzerine yoğurdu, sıvı yağı, tuzu ve yumurta sarısının bir tanesini ilave edin. Elinizle güzelce karıştırın.

Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek iyice yedirin. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ardından hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. 1 saat beklemiş ve mayalanmış hamurdan yaklaşık yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlak şeklini verin.

Bir fırın tepsinin içerisine yağlı kağıt açın. Daha sonra yağlı kağıt açtığınız tepsinin içerisine poğaçaları dizin. Kalan yumurtanın sarısını da poğaçaların üzerine sürün. 170 derecelik fırında poğaçalar alt üst kızarana kadar pişirin.

Yumuşacık, afiyet olsun!