Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bu yıl eğitime başlayacak olan birinci sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme ve Öğrenci Yemin Töreni’ yapıldı.

Hitit Üniversitesi İkbalkent Kampüsü Spor Salonu’nda gerçekleştirilen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Sinan Zehir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, akademisyenler, Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri ile aileleri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yağan, fakülteye yeni katılan öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ise 2006 yılında açılan Tıp Fakültesi’nin ilk olarak Gazi Üniversitesi bünyesinde eğitime başladığını ve 2017 yılından itibaren ise Hitit Üniversitesi’nde öğrenci kabulünün yapıldığını söyledi.
Tıp Fakültesi’nin geçtiğimiz yıl ikinci mezunlarını verdiğini belirten Baykam, kaliteli ve alanında başarılı öğretim görevlileri ile öğrencilerin çok iyi bir eğitim alacağını ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi yürütücülüğündeki İhtisas Odaklı Mentör Yetiştirme Programı başarıyla tamamlandı Kastamonu Üniversitesi yürütücülüğündeki İhtisas Odaklı Mentör Yetiştirme Programı başarıyla tamamlandı

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ise Çorum’un öğrenci dostu bir şehir olduğunu söyledi.

Çorum Belediyesi olarak öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını dile getiren Yağbat, öğrencilere yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsederek, bu yıl Hitit Üniversitesi’nde eğitim-öğretime başlayan öğrencilere başarılar diledi. 

144 YENİ HEKİM ADAYI

Konuşmaların ardından bu yıl Tıp Fakültesi’nde eğitime başlayan 144 öğrenci beyaz önlüklerini giyerek hekimlik andını okudu.

Törende öğrenciler kadar velilerin de heyecanlı oldukları gözlendi. Çocuklarını beyaz önlük içinde gören ve gururlanan aileler, gözyaşlarının tutamadı.

Aileler beyaz önlükler içerisinde çocuklarıyla bol bol fotoğraf çektirerek onların mutluluklarına ortak oldular.