Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, devlet okullarındaki temizlik personeli sıkıntısının çözümü için 30 bin yeni personel alımı yapılacağını duyurdu

30 Bin Temizlik Personeli Alımı Ne Zaman Başlıyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasına göre, başvurular çok kısa bir süre içinde başlayacak. Başvuruların bugün öğleden sonra ya da en geç yarın başlaması bekleniyor. Başvuru süreci sadece 3 gün sürecek. Başvurular e-Devlet, ALO 170 ve hizmet birimleri üzerinden yapılacak.

30 Bin Temizlik Personeli Alımı Şartları Nelerdir?

30 bin temizlik personeli alımı için belirlenen başvuru şartları şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
18 yaşını tamamlamış olmak
Emekli ve malul aylığı almıyor olmak
Başka bir yerde sigortalı olmamak
İş devam ettiği sürece aynı adreste ikamet etmek
Öğrenci olmamak
İŞKUR’a kayıtlı olmak
Bu şartları sağlayan adaylar başvuru yapabilecekler.

Maaş Ne Kadar Olacak?

İBB Burs başvuruları ne zaman başlıyor? İşte merak edilen detaylar... İBB Burs başvuruları ne zaman başlıyor? İşte merak edilen detaylar...

Alınacak 30 bin temizlik personeli, haftada 5 gün çalışacak ve aylık asgari ücret alacaklar. Ancak işe gelmedikleri her gün için 667 TL kesinti yapılacak.

30 Bin Temizlik Personeli Hangi Program Kapsamında Alınacak?

Daha önce başlatılan İş Gücü Uyum Programı kapsamında 120 bin kişilik bir kontenjan ayrılmıştı. Ancak bu 30 bin temizlik personeli alımı, İş Gücü Uyum Programı kapsamında olmayacak. Haftada 5 gün çalışma esasına dayalı, tam asgari ücretle çalışacak olan bu yeni personeller, okullardaki temizlik sorununu çözmek için görevlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, devlet okullarında yaşanan temizlik personeli sıkıntısını çözmek için 30 bin yeni personel alımı yapacak. Başvurular e-Devlet, ALO 170 ve hizmet birimleri üzerinden alınacak ve başvuru süreci 3 gün sürecek. Şartları karşılayan adaylar, haftada 5 gün çalışarak asgari ücret alacak ve okullardaki temizlik ihtiyaçlarına çözüm getirecek.