Un helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Tam ölçülü tarifimiz ile bu lezzeti evde kolayca yapabilirsiniz. Şerbeti ve kıvamıyla tam bir lezzet şöleni sunan un helvası tarifimizi mutlaka deneyin. İşte adım adım yapılışı ve püf noktaları...

Evde kolayca yapabileceğiniz tam ölçülü un helvası tarifi ile mutfağınıza lezzet katın. Tereyağı ve unun mükemmel uyumu ile hazırlanan bu tarif, tatlı krizlerinize son verecek. İşte adım adım un helvası yapılışı ve ihtiyacınız olan malzemeler...

Tatlı severler için mükemmel bir tarif: Tam ölçülü un helvası. Evde kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli tatlı, hem pratik hem de enfes. Tereyağının muhteşem aromasıyla birleşen un helvası tarifini adım adım öğrenmek için okumaya devam edin...

MALZEMELER

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

8 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 bardak un
2 bardak şeker
2 bardak su

TARİF

Şerbeti hazırlamak için bir tencerede şekeri ve suyu kaynatın.
Kalın tabanlı bir tencerede yağları ısıtın.
Unu ekleyin ve karıştırın.
Un koyulaşana dek yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
Kavrulan karışıma şerbeti dökün.
5 dakika daha karıştırın.
Dinlendirip servis edin.

Tam ölçülü un helvası tarifi ile tatlı krizlerinize son verin. Kolay yapımı ve enfes tadıyla bu tarif, evde yapabileceğiniz mükemmel bir tatlı. Tereyağının mis kokusu ve unun kıvamı ile hazırlanan un helvası, sevdiklerinizle paylaşmak için ideal. Afiyet olsun!