Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden. Bu adım adım tarif ile artık evde kendi lahmacununuzu yapabilir, sevdiklerinizle beraber bu eşsiz tadı ev konforunda çıkarabilirsiniz.

Sokak lezzetlerini evinize taşımaya hazır mısınız? Lahmacun yapmak hiç bu kadar eğlenceli ve kolay olmamıştı. Herkesin bayılacağı bu tarif ile mutfakta ustalık sergileyin!

Lahmacun, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu tarif ile evde lahmacun yapmanın tadını çıkarın ve sevdiklerinizle beraber lezzetli anlar yaşayın. İşte mükemmel lahmacun tarifiniz!

Lahmacun Tarifi

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Malzemeler

Hamuru için:

1.5 kg un
2 su bardağı süt (Ilık)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 ,5 yemek kaşığı tuz
1 adet instant maya
Aldığı kadar su (Ilık)

(Önce bir su bardağı kullanıyoruz, yetmezse ilave ediyoruz)

Kıymalı harcı için:

500 gram kıyma
5 adet yeşil ince biber
1 adet kırmızı biber
2 adet soğan (Orta boy)
2 adet diş sarımsak
3 adet domates
Küçük 1 bağ maydanoz
2 yemek kaşık domates salçası
2 yemek kaşık biber salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ

Lahmacun Tarifi

Hamur malzemelerini bir kaba koyup yoğuruyoruz. Eğer su yetmezse yavaş yavaş ilave edebilirsiniz. Poğaça hamuru gibi olacak.
Kıvama gelen hamurumuzu yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Kıymalı harcımız için tüm malzemeleri rondodan geçirip kıymaya ekliyoruz.
Baharatlarımızı ilave edip karıştırıyoruz.
Dinlenen hamurumuzdan bezeler yapıp, istediğimiz büyüklükte merdane yardımıyla açıyoruz.
Hamurumuzu pişirme kağıdına koyup harcımızı kaşık yardımıyla sürüyoruz.
Daha sonra silexde pişiriyoruz. Hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Bu hamurda çıkan beze sayısı 20 ve iç harcımız tam yeterlidir

Evde lahmacun yapmak, bu pratik ve lezzetli tarif ile artık çok kolay. Dışarıdan aldığınız lahmacunları unutacak, kendi ev yapımı lahmacunlarınızla sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatacaksınız. Bu tarif, evde lahmacun yapmanın tüm inceliklerini sizlere sunuyor. Mutfakta geçireceğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli geçecek. Hazırladığınız lahmacunlarla Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini evinize taşıyın ve bu özel yemeğin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!