Misafirleriniz için hem görsel hem de lezzet şöleni sunmak istiyorsanız, bademli un kurabiyesi tarifimizi denemelisiniz. Basit malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinizi unutulmaz kılacak.

Kurabiye severler için özel bir tarif olan bademli un kurabiyesi, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli. Çay saatlerinde ve misafir ağırlarken gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz bu kurabiyeleri mutlaka deneyin.

Evde hızlı ve lezzetli bir kurabiye yapmak isteyenler için bademli un kurabiyesi harika bir seçenek. Hem pratik hem de enfes tadıyla bu kurabiye, özellikle çay saatlerinde favoriniz olacak. İşte detaylı tarifimiz.

Malzemeler

100 gr Bizim Yağ paket margarin
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çiğ badem (kavrulmuş)
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Hazırlanışı

Hamurun Hazırlanması:

Oda sıcaklığına gelmiş olan Bizim Yağ margarini geniş bir kaba alın.
Üzerine pudra şekeri, un, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Şekillendirme:

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Kurabiyelerin üzerlerine bademleri dikkatlice saplayın, kurabiyeyi çok çatlatmamaya özen gösterin.

Pişirme:

Kurabiyeleri önceden 180 derece ısıtılmış fırında, üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

Bademli un kurabiyeleri, hem göze hem de damağa hitap eden enfes bir lezzet. Bu tarif ile siz de evinizde kısa sürede leziz kurabiyeler yapabilir, çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Deneyin ve bu enfes lezzetin tadını çıkarın!