Kısır, her sofranın olmazsa olmazı! Hem hafif hem de lezzetli bu bulgur salatası tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın.

Kısır yapımı düşündüğünüzden daha kolay! İşte adım adım kısır tarifi ve lezzet sırları.

Kısır, lezzetli ve doyurucu bir seçenek olarak sofralarınızı süslemeye hazır. İşte en pratik kısır tarifi!

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet salatalık
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet kıvırcık marul
2 adet limon suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı nar ekşisi

TARİF

Geniş kapaklı bir kaba aldığımız ince bulgurların üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Bu şekilde bulgurun suyu emmesini ve şişmesini bekliyoruz.
Ara sıra bulgurun durumunu kontrol etmekte fayda var.
Bu sırada taze soğanı, nane ve maydanozu doğrayınız.
Bulgurlar şiştikten sonra şöyle bir karıştırarak kısırın tane tane olmasını sağlayabiliriz.
Daha sonra ise sırasıyla domates salçası (biber salçası) ve zeytinyağı eklenir.
Malzemeler, bulgurun her yanına dağılacak şekilde karıştırılır.
Bulgur iyice renk alana kadar devam edilir.
Sonrasında 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
En son olarak doğradığınız marul, maydanoz, taze soğanı da ekleyerek iyice karıştırınız.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Bu kısır tarifi ile çay saatleriniz ve özel davetleriniz daha renkli ve lezzetli geçecek. Hem hızlıca hazırlayabileceğiniz hem de oldukça doyurucu olan bu kısır, tüm aile bireyleri ve misafirleriniz tarafından beğenilecek. Hemen bu tarifi deneyin ve lezzetli bir atıştırmalık ile sofralarınızı zenginleştirin. Afiyet olsun!