Kazandibi, hem hafif hem de lezzetli yapısıyla her yaştan insanın favori tatlıları arasında yer alıyor. Misafir sofralarını süsleyecek bu tatlıyı evde yapmak sandığınızdan daha kolay.

Kazandibi yapmanın incelikleri nelerdir, hangi malzemeler gerekir ve tam tutan tarif için neler yapmalısınız? İşte bu soruların cevapları ve daha fazlası haberimizde.

Lezzetli bir kazandibi yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada! Malzemelerden yapılış aşamalarına, kazandibi yapmanın püf noktalarını sizin için derledik.

MALZEMELER

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
15 gr margarin
1 çay bardağı file badem

Tepsi için

15 gr margarin
3 çorba kaşığı tozşeker

TARİF

Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare şeklinde dilimleyin.

Ev yapımı kazandibi, lezzetiyle misafirlerinizin ve ailenizin kalbini fethedecek. Bu tarif ve püf noktalarıyla kazandibi yapmak artık çok kolay. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu eşsiz tatlıyı evinizde deneyin. Afiyet olsun!