Mis kokulu elmalı kurabiyeler ile misafirlerinizi etkilemeye hazır mısınız? Bu basit ve etkili tarif, çay saatlerinizi zenginleştirecek ve sohbetlerinize tat katacak.

Çay saatlerinin olmazsa olmazı elmalı kurabiyeler, herkes tarafından sevilen klasik bir lezzettir. Evde bu kıyır kıyır kurabiyeleri yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgileri burada bulabilirsiniz.

Elmalı kurabiye, tatlı bir ara öğün ya da özel bir misafir ikramı olarak idealdir. Bu rehber, en iyi elmalı kurabiye tarifini adım adım nasıl yapacağınızı gösteriyor.

Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

İç Harcı İçin ;

1 adet elma

2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

1 çay kaşığı tarçın

Yarım fincan şeker

Hamuru İçin ;

1 tatlı kaşığı yoğurt

50 gram margarin

Yarım fincan pudra şekeri

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı un

Süslemek İçin ;

Pudra şekeri

Kolay Elmalı Kurabiye Yapılışı:

Kurabiyemize önce iç harcı hazırlayarak başlıyoruz.

Elmaları bir tencereye rendeleyin.

Üzerine tarçın ve şeker ekleyerek, suyunu çekene kadar kavurun.

Suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Soğuyunca cevizleri de ekleyip, bir güzel karıştırın.

Ardından hamuru yapmaya başlayın.

Oda ısısında olan margarini yoğurma kabına alıp, üzerine un hariç bütün malzemeleri ekleyin.

Macun kıvamına gelene kadar yoğurun.

Daha sonra unu da ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

İstediğimiz şekillerde hamuru açıp şekil vererek, iç harçları doldurun.

Önceden ısıtılmış, 170 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin.

Pudra şekeri üzerine serpip, servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Öncelikle kurabiyenin hamurunu yapmaya başlamadan önce elmaları rendeleyin.

Üzerine toz şeker katarak kavurun.

Bu esnada elmalar suyunu salacaktır.

Elmalar suyunu çekince ocağın altını kapatın.

Soğumasını bekleyin.

Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alın.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Hamur karışımına un elenerek ve yavaş yavaş eklenir.

Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır.

Bu lezzetli ve pratik elmalı kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirin ve misafirlerinizi etkileyin. Tarçın, elma ve cevizin mükemmel uyumuyla, her ısırıkta unutulmaz tatlar yaşayacaksınız. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu basit adımları takip ederek mükemmel elmalı kurabiyelerinizi yapmaya başlayın. Afiyet olsun!