Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından irmik helvası, günün her saati keyifle tüketilebilen eşsiz bir lezzet sunar. Bu tarif ile irmik helvasını evinizde kolayca yapabilir ve herkesi bu klasik tat ile şaşırtabilirsiniz.

Mis gibi kavrulmuş irmik kokusuyla evinizi saran, ağızda dağılan bir irmik helvası yapmaya ne dersiniz? İşte size adım adım pratik bir irmik helvası tarifi, tatlı krizlerinizi sonlandırmak için birebir!

Evinizi tatlı bir aroma ile dolduracak irmik helvası, misafirleriniz ve aileniz için mükemmel bir tatlı seçeneği olacak. Kolay ve pratik bu tarif ile irmik helvasını dakikalar içinde hazırlayabilir, herkesi tatlı bir sürprizle mutlu edebilirsiniz.

İrmik Helvası Malzemeleri

3 dolu yemek kaşığı tereyağı veya margarin
½ su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı su
Servis için: 2 tatlı kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı)

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

İrmik helvası yapımı için tavamızı alalım.
Ardından 3 yemek kaşığı dolusu tereyağını ekleyelim.
Tereyağını eritelim.
Yarım su bardağı çam fıstığını eriyen tereyağına ilave edelim. Çam fıstıklarını kavurmaya başlayalım.
Fıstıkları güzelce kavuralım bu aşamada fıstıkların yanmaması için karıştırmaya özen gösterelim.
Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye alalım.
Sürekli karıştırarak irmiklerimizi kavuralım.
Kısık ateşte 20 dakika boyunca kavurma işlemini yapalım.
Rengi dönen irmikler artık kavrulmuş demektir.
Tatlımızın şerbetini hazırlayalım tatlı şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı süt, 1,5 su bardağı şekeri bir tencereye alalım.
Karıştıralım ve ocağımızı kısık ateşe alıp pişmeye bırakalım.
Kaynayan şerbetimiz artık olmuş demektir.
İrmik güzelce kavrulduktan sonra hazırladığımız şerbeti ekleme aşamasına geçebiliriz.
Sıcak şerbeti tavaya azar azar ekleyelim.
Eklenen sıcak şerbetle birlikte tava fokur fokur kaynamaya başlayacak bu aşamada sürekli karıştırmaya devam edelim.
Helvamızı kısık ateşe alalım ve 8-10 dakika arasında pişirmeye devam edelim.
Ocağın altını kapatalım tavamızın üzerini bir kapak ile kapatarak tatlımızı dinlendirelim.
Demlenen irmik helvasını servise hazırlayabilirsiniz.
Servis sırasında bir kâseye irmik helvasını koyup ters çevirerek sunum yapabilirsiniz.
Aynı zamanda irmik helvasının içerisine sade dondurma da ilave edebilirsiniz. Dilerseniz dondurmayı helvanın üzerine veya yanına da ekleyebilirsiniz.

Artık irmik helvası yapmak için gerekli tüm bilgilere sahipsiniz. Bu klasik ve lezzetli tarifle mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. İrmik helvası, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak, her tatlı zamanınıza eşlik edecek. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun ve unutulmaz anlarınızı bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin!