Soğan çorbası, hem sıcak hem de lezzetli bir başlangıç olarak mutfakların vazgeçilmezi. MasterChef 2024'te yarışmacılar bu basit ama etkili tarifle neler yapabileceklerini gösteriyorlar.

MasterChef 2024, yeni sezonunda yarışmacılara ilk olarak soğan çorbası yapma görevi verdi. Peki, bu klasik yemek tarifiyle kimler dikkat çekecek?

Yarışmacıların elinden çıkan soğan çorbası tarifleri, MasterChef 2024'te izleyicilere ilham kaynağı oluyor. Her bir yarışmacının tarifi, kendi yaratıcılıklarını ve ustalıklarını sergileme fırsatı sunuyor.

MASTERCHEF FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI TARİFİ!

MALZEMELER

2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tepeleme yemek kasığı un
2 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
Eğer et suyu kullanmak istemiyorsanız 4 adet karanfili pişme aşamasında tencereye atın ancak blenderdan geçirmeden evvel çıkartın.

Üzeri için

Krokan ekmek
Kaşar veya parmesan peyniri

TARİF

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Sarımsağı incecik, Soğanı ise yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Kavurduğunuz soğan ve sarımsakların üzerine unu ekleyin ve yaklaşık 2 dakika karıştırmaya devam edin. Devamında üzerine et suyunu ve suyu soğuk olarak yavaş yavaş ekleyin 10 dakikaya yakın kısık ateşte tutun. Çorbanız kaynadığında ocaktan alın ve blenderdan geçirin. (blenderdan geçirmeden önce, eğer karanfil atmışsanız onları çıkartın)
Servis ederken küp küp kestiğiniz ekmekleri tereyağında kavurun, peynirinizi rendeleyin ve ısıya dayanıklı kâselere koyduğunuz çorbanızın üstüne önce krokan ekmekleri sonra da rendelediğiniz peynirleri koyup, peynirler kızarana kadar fırınlayın. (Eğer fırınlama kaseleriniz yoksa benim yaptığım gibi kaşağı yağsız teflon tavada kızartıp, krokanların üstüne koyabilirsiniz)
Not: Bu çorba yapıldığı anda tüketilmesi gerekiyor yani yapınca bir kaç saat sonra bile ısıtsanız ilk andaki gibi olmuyor. Eğer az kişiyseniz tarifi yarıya indirebilirsiniz...

MasterChef 2024'te soğan çorbasıyla başlayan yarışma, yarışmacıların mutfakta ne kadar yetenekli olduklarını ve lezzetli yemekler yapma kapasitelerini gözler önüne seriyor. Bu klasik çorba tarifi, onların elinde yeni bir boyut kazanırken, izleyiciler de bu tarifleri evlerinde deneyerek MasterChef heyecanını yaşayabilirler.