Milföy hamuru, tatlı yapımında bir devrim yaratıyor! Krema ve isteğe bağlı meyvelerle zenginleştirebileceğiniz bu pratik tarif, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. Hem az malzemeyle hem de az zamanda harikalar yaratabileceğiniz bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz.

Kolaylık ve lezzet bir arada mı arıyorsunuz? Milföy hamuru ile yapabileceğiniz enfes tatlılar, hem göze hem damağa hitap ediyor. Bu basit ve pratik tarifle, tatlı ihtiyacınızı hızlı bir şekilde giderebilirsiniz. Hazırlaması kolay, tadı damağınızda kalacak bir tarif!

Az malzeme, çok lezzet! Milföy hamuru kullanarak yapabileceğiniz bu pratik tatlı tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. İster çikolata sosu ister pudra şekeri ile süsleyin, bu tarif ile her zaman lezzetli sonuçlar elde edeceksiniz.

Dünya'nın En Kolay Tatlı Tarifi

Malzemeler

10-12 adet kare milföy hamuru

Kreması için;

500 ml süt
2 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri için;

isteğe bağlı çikolata sosu veya pudra şekeri

Süslemek için

toz fıstık

Dünya'nın En Kolay Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle muhallebi için gerekli olan süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alalım. Çırpıcı ile karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave ederek hızlıca çırpalım ve ocaktan alalım.
Muhallebimiz soğurken milföylerimizi hazırlayalım.
Milföy hamurlarımızı tezgaha açalım ve oda sıcaklığında yumuşamaları için birkaç dakika bekleyelim.
Daha sonra her bir kareyi 4 küçük kareye bölelim. Dilerseniz kare yerine çay bardağı ile keserek daireler de elde edebilirsiniz. Şekil olarak güzel oluyor. Ancak kenarlardan kesilen fazla parçalar israf oluyor diye düşünebilirsiniz. Bu yüzden tercih size kalmış 
Kestiğimiz milföyleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Dizerken arada pek boşluk kalmayacak şekilde sıkıca dizebilirsiniz. Çünkü milföyler pişerken zaten küçülüyor :) Pişirme kağıdı kullanmanızı her zaman tavsiye ederim. Hem pişirme daha güzel oluyor hem de temiz iş çıkıyor 
Milföylerimizi 180 derece ısıtılmış fırında kabarıp pembeleşinceye kadar pişirelim.
Muhallebi ve milföyler ılıdıktan sonra bir araya gelebilirler. Kabaran milföyleri ortadan ikiye ayıralım. Her iki parçasına da krema sürelim. Kapatmadan önce dilerseniz bir dilim muz gibi sevdiğiniz bir meyveden de yerleştirebilirsiniz.
Hazırladığımız milföy pastalarını servis tabağına alalım. Üzerlerini pudra şekeri veya çikolata sosu ile süsleyelim. Dilerseniz hemen veya bence birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz, şimdiden afiyet olsun.

Kolay tatlı yapmanın püf noktaları;

Bu tatlının kreması çok akışkan olmamalı, aksi halde milföye sürdüğünüz gibi akabilir. Bu sebeple verdiğim un miktarında kaşık tepeleme dolu olacak.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Pastaların içerisine meyve yerleştirirseniz pastayı fazla bekletmeden servis yapmanızı öneririm.

Çikolata sosu olarak hazır satılan çikolata soslarını kullanabilirsiniz, veya evde benmari usulü erittiğiniz çikolataya biraz sıvı krema ekleyip kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

Tatlınızı servis etmeden önce 1-2 saat dinlendirmenizi öneririm çok daha lezzetli olacaktır.

Kolay ve pratik tatlı tarifleri listenize bu milföylü tatlı tarifimi mutlaka ekleyin, emin olun pişman olmayacaksınız.

Bu pratik ve lezzetli milföy tatlı tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı en iyi şekilde değerlendirin. Az malzeme ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifler, tatlı ihtiyacınızı anında giderecek. Deneyin ve bu kolay tatlıların tadını çıkarın!