Geleneksel Türk tatlılarının arasında özel bir yeri olan muhallebi, vişne ile birleşerek adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor. Hem gözlere hem de damaklara hitap eden vişneli muhallebi tarifimizle, tatlı anlarınıza renk ve ferahlık katmaya hazır mısınız?

Muhallebi, herkesin sevdiği klasik bir tatlıdır. Bu tarifi vişne sosu ile taçlandırarak, muhallebiyi daha da özel hale getirdik. Vişneli muhallebi tarifi ile siz de evinizde kolayca harikalar yaratabilir ve sevdiklerinize muhteşem bir tatlı sunabilirsiniz.

Tatlı dünyasında kendine sağlam bir yer edinen muhallebi, vişne ile birleştiğinde bambaşka bir lezzete bürünüyor. Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz vişneli muhallebi tarifimiz, hem hafif hem de ferahlatıcı bir tat sunuyor. Hazırsanız, mutfağa geçip bu enfes tatlıyı yapmaya başlayalım.

Malzemeler

– ½ kg vişne
– 1 lt süt
– 1 bardak şeker
– 4 kaşın un
– 3 kaşık mısır nişastası
– 1 yumurta sarısı
– 1 paket vanilya
– 1 kaşık tereyağı
– 250 ml sıcak su
– 250 ml soğuk su

Bardakta vişneli muhallebi nasıl yapılır?

Vişne ve tereyağı haricindeki malzemeleri tencereye alıp kaynamayana kadar karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ilave edin. Daha sonra bardaklara koyun. Hafif soğuduktan sonra püre haline getirdiğiniz vişneleri üzerine dökün ve buzdolabında 3 saat kadar dinlendirin. Dilerseniz üzerine jöle dökerek de servis edebilirsiniz.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Vişneli muhallebi tarifi ile tatlı krizlerinize sağlıklı ve lezzetli bir çözüm bulabilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem ferahlatıcı tadı hem de pratik yapımı ile favoriniz olacak. Misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini kazanacak vişneli muhallebi ile tatlı anlarınızı taçlandırın. Afiyet olsun!