Kendi mutfaklarınızda poğaça ustası olmaya ne dersiniz? İşte, her zevke hitap eden, kolay ve lezzetli poğaça tariflerimizle tanışın.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Ev yapımı poğaçalarla çay saatlerinizi renklendirin! Bu pratik ve sağlıklı tariflerle, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

Evde poğaça yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? İşte, çeşit çeşit poğaça tarifleriyle, mutfakta yeni lezzetler yaratma zamanı!

Malzemeler

2 adet yumurta (1'inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 bardak un (yoğurma sırasında un yanınızda
1 çay kaşığı tuz (isterseniz artırabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Çörek otu
Susam
1 kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı

Önce poğaçaların iç harcını hazırlayın. Çatalla ezdiğiniz peynire, ince ince doğradığınız maydanozları ekleyip karıştırın. İsterseniz kırmızı pul biber gibi başla tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz.

Hamur yoğuracağınız kaba, sıvı yağ, yoğurt, 1 yumurta ve 1 yumurtanın da beyazını koyup karıştırın.

Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek yoğurma kabına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.

Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, avuçlarınızın arasında yuvarlayıp, bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın, pişerken açılmaması için kenarlarını iyice bastırın.

Hazırladığınız poğaçaları, içine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını çatalla iyice çırparak, bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Susam ya da çörek otu serpin. 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası
Sıvı yağ ile yapılan poğaçalar, katı yağlarla yapılanlara nazaran daha gevrek olurlar.Kullandığınız tüm malzemeler, özellikle de yumurtanın oda sıcaklığında olması, daha iyi bir sonuç almanızı sağlar.Zaten çok pratik olan bu poğaçayı isterseniz rulo şeklinde, daha kısa zamanda da hazırlayabilirsiniz. Bunun için hazırladığınız hamuru eşit iki parçaya bölün ve her bir parçayı hafifçe unladığınız tezgahınızda, merdaneyle istediğiniz boyutta inceltin. Bir kenarına iç malzemesini boydan boya yerleştirip, çok da sıkmadan rulo haline getirin. Diğer parça hamura da aynı işlemi uygulayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürüp pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin.

Ev yapımı poğaçalar artık çok daha kolay ve lezzetli! İster gevrek, ister yumuşacık; sağlık ve lezzeti bir arada sunan poğaça tariflerimizle mutfakta yaratıcılığınızı serbest bırakın. Her zevke uygun çeşitli iç malzemeli poğaçalarımızla, hem ailenizi hem de misafirlerinizi şımartın. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu harika tariflerle poğaça yapmanın keyfini çıkarın!